Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Molnár Dóra (torna.dora), konduktor, korai fejlesztő: „A Rágómakit tényleg minden fognövesztő baba imádja.”

Molnár Dóra (torna.dora), konduktor, korai fejlesztő: „A Rágómakit tényleg minden fognövesztő baba imádja.”

A mindennapi korai fejlesztő tevékenységem során konduktorként azt látom, hogy manapság kiemelten nehéz eligazodni a játékok között. Vagy minőségben nem megfelelőek, vagy sokszor olyan érzés kerülget, hogy ezt nem is gyermekeknek tervezték.  

Mióta ismerem a Rágómakikat, sokszor eszembe sem jut más motivációhoz nyúlni már 6-8 hetes kortól. 

Amellett, hogy tényleg minden fognövesztő baba imádja, rajong érte, szuper minőségű, számos feladatot tudok általa észrevétlenül becsempészni a tornákba. Nem mellesleg szerintem a gyermekek mellett a szülők is imádják ezeket a csodaszép színeket. 

Már egészen minike, 6-8 hetes életkorú babákkal is tudom használni a makit. Elkezdjük maki segítségével a tárgykövetés tanulását, és mivel a gyerekek szívesebben fixálnak arcot, így könnyű dolgom van Vele, hiszen ezt a kedves figurát mindenki szívesen figyeli, követi, így akár a hason fekvést is észrevétlenné tudom tenni azoknak a babáknak, akiknek ez kicsit nehezebben megy. 

A játékért nyúlást 3 hónapos kor körül várjuk. A pontos és helyes fogás, kétkezes manipuláció kialakulásához is nagy segítség lehet a Rágómaki. A későbbi megfelelő finommotorikai képességek megalapozása már ebben a korban elkezdődik. Kiemelten fontos, hogy a játék egyenes vonalú legyen és szimmetrikus. Ezért ajánlom kifejezetten ezt a rágókát, ami minden gyermeknek megfelelő irányt mutat a játékért nyúláshoz, megfelelő kézhasználathoz.

A gyermekek szájukon át tapasztalnak, éreznek, és 1 éves korukig nagyon fontos, fő tapasztalatszerző testrészük a száj, kiemelt tevékenység a rágás, kóstolás, szájon át észlelés-érzékelés. A maki nemcsak fogkefe sörtéivel biztosít taktilis érzékelésfejlesztést, de szuper kialakításának köszönhetően a tárgy szájhoz emelését könnyíti, segíti, tanítja. 

Így akár a későbbi evéstanuláshoz is segítséget nyújthat.

Én sérült gyermekek fejlesztésében is használom ezt a sokoldalú, barátságos, szuper édes kisfigurát, nagyon nagy sikerrel. 

Van, hogy ovisaim szeretnének a makikkal szerepjátékot játszani, testrészeket tanulni. 

Egy szóval tudnám ezt a játékot illetni: kedvenc.