Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szülői kihívások a fogzás időszakában

Szülői kihívások a fogzás időszakában

A fájó, duzzadt íny gyakori tünete a kisbabák fogzásának, és ezzel együtt jár a folyamatos nyűgösség, ingerlékenység. Ha a baba nem érzi jól magát, az a szülőkre is hatással van, de odafigyeléssel és a megfelelő fájdalomcsillapító trükkökkel hamar orvosolni lehet a problémát.

  • Ne hasonlítgass!

Mint sok minden másban, úgy a fogzás kezdetében, fájdalmának erősségében is mind-mind különbözőek vagyunk. Az egyik kisbabánál előbb elkezdenek kibújni a fogacskák, míg másoknál csak később jelentkeznek. Lehet, hogy ismerősöd kisbabája csillapíthatatlan fájdalommal küzd, míg a te gyermekednél enyhébb lefolyásúak a tünetek. Soha ne hasonlítgasd magadat és a babádat másokhoz.

  • Csináld azt, ami neki és neked a legjobb!

Keresd meg azt a módszert, ami a leghatásosabb. Nem biztos, hogy elsőre sikerül, de próbálj ki többféle lehetőséget a fájdalom csillapítására. Lehűtött gyümölcsök, gélek vagy egy Rágómaki – teszteld le, hogy nektek mi válik be.

  • Felejtsd el a Google doktort!

Mindent kipróbáltál, de kisbabád fogzási fájdalma nem akar elmúlni? A legrosszabb, amit tehetsz, ha órákig böngészed az internetet válasz után kutatva. A felesleges aggódás, az esetleges téves diagnózis nem oldja meg a problémát.

  • A rágás az egyik legjobb gyógyír!

A megduzzadt íny miatt a fogzás időszakában kisbabád képes bármit a szájába venni, hogy a rágással csökkentse a kellemetlen érzést. A legjobb, ha olyan rágókát adsz neki, ami biztonságos anyagokból készült, könnyen tisztítható és ügyesen kézbe tudja venni. A Rágómakik hosszú karjai és lábai beleillenek a legkisebbek kezébe, és segítségükkel a fogzást segítő gélek is könnyebben felvihetők a kényes területre.

  • Tarts ki, nem fog örökké tartani!

A keserves sírás, a gondolat, hogy a kisbabának fájdalmai vannak egyik szülőnek sem könnyű. A találgatások megnehezítik a dolgodat, de idővel majd gyermeked is könnyebben ki tudja fejezni, hogy pontosan mi okoz számára kellemetlen érzést, és hogyan lehet azt a legegyszerűbben kezelni. Gondolj arra, hogy a fogzás ideje egyszer véget ér majd.

Keresés